Minun suosikkikakku resepti on vanhasta kotitalouden kirjastani.
Teen tämän yleensä irtopohjavuokaan mutta nyt se on lainassa niin koitin eilen lasivuokaan ja onnistui ihan hyvin ja tuli ehkä vähän mehevämpi tai kosteampi kun yleensä.
2158089.jpg
 
pohja:
- 150g margariinia (tai öljyä reilu 1dl)
- 2dl sokeria
- 6 rkl kaakaojauhetta
- 3 kananmunaa
- 1tl vaniliinisokeria
- 1/4 tl suolaa
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja

kuorrutus:
- n.100g suklaata
- 1rkl margariinia tai öljyä
- 1/2 dl kermaa

Voitele vuoka voilla tai öljyllä.
Sekoita sokeri ja kaakaojauhe keskenään.
Sulata rasva. Sekoita sokeri-kaakaojauheseos kulhossa rasvan joukkoon.
Vatkaa kananmunat yksitellen rasvaseoksen joukkoon.
Yhdistä jauhot, sokeri ja suola keskenään ja lisää ne siivilän läpi taikinaan.
Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunnissa 175 asteessa 20-25 min.
Sulata suklaa rasvan kanssa mikrossa.Sekoita kerma joukkoon ja sekoita niin kauan että tulee kiiltävää ja tasaista.(Voi näyttää siltä että juoksettuu tai että kuorrute on pilalla mutta pitää sekoitaa sitkeästi)
Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle.