Meidän perheen herkkuruokaa. Kastikkeen keksin kerran rossosta kun tilasin jonkun annoksen jossa oli bearnaisekastiketta. Piti etsiä hyvä resepti ja kokeilla. Pihvit tykkään marinoida itse ja yleensä leikkaan ne isosta ulkofilee-palasesta. Lohkoperunoihin laitan mausteeksi ainoastaan runsaasti ranskanperunamaustetta ja öljyä.
Bearnaisekastike
4 keltuaista
1 dl vettä
puolikas sipuli
2 rkl valkoviinietikkaa
5 valkopippuria
200g voita
kuivattua rakuunaa
Keitä mausteliemi vedestä, etikasta, pippurista ja sipulista. Kuumenna kattilassa vettä, jotta saat vesihauteen.
Erottele keltuaiset ja kumoa ne pyöreäpohjaiseen kulhoon, joka mahtuu haudekattilaan.
Siivilöi mausteliemi keltuaisten joukkoon ja kypsennä vesihauteessa koko ajan voimakkaasti vatkaten. Älä anna keltuaisten paakkuuntua.
Munien kypsyttyä vatkaa joukkoon reilusti voita ja mausta rakuunalla.
Kommentit