Muutamassa blogissa oon törmänny näihin ja aattelin kokeilla millasia tulee itsetehdyistä lihapiirakoista. Aika työläitähän nää oli tehä ja kämppä haisi rasvankärylle pari päivää, mikä ei hirveästi innosta tällä hetkellä ja tässä tilassa. (muutenkin nuita ällötyksen aiheita on -isolla mahalla) No, mitenkään erikoisia näistä ei tullu mutta voisin joskus ehkä innostua uudestaankin tekemään, jos olis isompi porukka heti syömässä ettei tarvis pakastaa samantien. Täytettä jäi ylikin. Ja unohin tietysti pistellä haarukalla nää ennen paistamista mikä ois ollu ihan tarpeen, sen verran kuuma rasva kupli.

 

Lihapiirakat (n.15 kpl)

taikina:

6 dl maitoa tai vettä

50 g tuorehiivaa

½ dl öljyä

2 rkl sokeria

2 tl suolaa

n. 14 dl jauhoja

-> lämmitä maito, lisää hiiva, öljy  ja kaikki mausteet ja alusta jauhoilla kimmoisa tasainen taikina ja anna taikinan kohota hyvin lämpimässä paikassa reilu ½ tuntia...

täyte:

1½ dl puuroriisiä -> keitä vedessä kypsäksi + huuhdo kylmällä vedellä

2 sipulia -> kuori ja hienonna

600 g jauhelihaa -> ruskista yhdessä sipulin kanssa

suolaa, aromat-seosta, paprikajauhetta, maustepippuria, valkopippuria, 1 iso valkosipulin kynsi hien.

-> yhdistä kaikki täyteainekset ja mausta mieleiseksesi ja anna täytteen jäähtyä