Ihana uus respti löytyi ja pakastaminenkin testattu, onnistuu..Herkkua on!:)

POHJA:

200g voita

1dl sokeria

1dl fariinisokeria

3 munan keltuaista

4dl vehnäjauhoja

1 rkl kermaa

1tl leivinjauhetta

1/2 tl ruokasoodaa

2tl vanilliinisokeria

TAIKINAN PÄÄLLE :

1 levy eli n.170g suklaata (suklaata saa laittaa reilusti)

MARENKI:

3 munanvalkuaista

2dl sokeria

  • Erota keltuaiset valkuaisista. Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Pane uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  • Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää mukaan keltuaiset yksitellen, vaahtoa vatkaten.
  • Lisää joukkoon neste ja kuiva-aineseos, sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikina jauhoisin sormin pellille leivinpaperin päälle, lähes pellin kokoiseksi levyksi.
  • Hienonna tai lohko suklaa ja levitä se taikina levyn päälle. Painele suklaata hieman taikinaan.
  • Vaahdota valkuaiset ja lisää sokeri vaahtoon vähitellen, koko ajan marenkia vatkaten. (Muista kun marenkia alat valmistamaan täytyy taikinakulho ja vispilä olla todella puhtaat ja kuivat, jotta marenki onnistuisi. Myöskään valkuaisten seassa ei saa olla yhtään keltuaista, muuten marenki ei onnistu)
  • Levitä marenkiseos suklaan päälle, ja pane pelti 175 asteeseen n. 30 minuutiksi.